Möckelsnäs Herrgård 4

Älmhult 24 000 000 kr

Ett unikt tillfälle!

Här presenteras ett unikt tillfälle att förvärva den vackra herrgården på Möckelsnäs udde. Naturskönt belägen vid sjön Möckelns strand, omgivet av bokskogar, naturreservaten Kronan och Taxås klint. Den vackra herrgårdsbyggnaden med tillhörande flyglar är uppförd i början av sekelskiftet 1900 och är sedan restaurerad, tillbyggd och renoverad andra hälften av 90-talet och 2 flyglar ytterligare har tillkommit 2003. De senaste ägarna, har på ett smakfullt sätt gjort omändringar i interiören, för att anpassa rummen och sällskapsytorna till nutidens efterfrågan. Fastigheten kan användas för många olika ändamål och har sedan 90 talet använts som hotell samt konferensanläggning.

Planlösning

Antal rum: 58 varav 45 sovrum
Boarea: 2440 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Den vackra huvudbyggnaden är symmetriskt byggd, med en pampig entré. En vacker stentrappa och pelare av svart granit, från ett lokalt och närliggande stenbrott. På nedre plan, kommer vi in i en vacker mottagningshall. Till höger, gästtoaletter och kontor. Till vänster, passerar vi ett litet sällskapsrum i anslutning till baren och innanför ligger det stora välutrustade köket, med kallskänk. Den stora matsalen sträcker sig längst hela husets baksida och man har en fantastisk sjöutsikt från de vackra spröjsade fönstren. Utanför ligger en stor terrass i samma storlek. Även här slås man av den hänförande sjöutsikten. På entréplanet, finns ytterligare ett sällskapsrum med en fantastisk öppen spis, med en bred krans av samma svarta granit, som återfinns på pelarna vid entrén och en mindre matsal med trappa direkt upp till hotellrumskorridoren på andra våningen, samt en trappa ned till en vinkällare med vackra stenvalv. På andra planet finns 7 vackra hotellrum, och på vindsplanet, ytterligare 2. Alla rummen har eget badrum och är inredda med sin egen personliga stil. Städskåp med vattenho, samt linneförråd på varje plan.
I källaren finns 6 konferensrum i varierande storlek, inredda i en stil som följer inredningen i resten av huset. Fiber indraget. Från varje rum, kan man komma ut i trädgården. Förråd och arkivrum, toaletter och hiss.
Symmetriskt byggda med herrgården finns 4 fristående flyglar, 2 mindre äldre renoverade med 3 rum i varje, samt 2 flyglar uppförda 2003 med vardera 16 hotellrum, även här har varje rum, sin egna personliga inredning i färg och materialval.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Boarea: 2440 kvm
Byggnadsår: 1700
Kommentar till byggnadsår: 1906-1908, 1920-talet, 1996-97 2000-2003
Vatten & avlopp: kommunalt voa
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster + 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Torpargrund + grundsulor
Uppvärmning: El
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Förråd/växthus ca 100 m2
Renoveringar: löpande, badrum renoverade 2013

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ej utförd
Datum: 2018-01-23
Energikonsumtion: 107 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 24 000 000 kr
Typkod: 322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad
Summa inteckningar: 18 000 000 kr

Tomt

Tomtarea: 17808 kvm
Övrigt: Runt huset finns en vacker trädgård, med rabatter och en köksträdgård. En härlig parkliknande tomt, med promenadstigar, omgärdad av lövskog. Ett stort växthus, med många användningsområden.
Uteplats: Stor terrass med härlig sjöutsikt. Ett flertal balkonger och uteplatser. Stort däck nere vid sjön med möjlighet att angöra båt.
Parkering: Stor parkering i anslutning till byggnaderna

Närområde

Allmänt: Möckelsnäs är en halvö i sjön Möckeln. Fastigheten ligger direkt invid Kronans naturreservat och Linnés orangeri.
Närservice: Centralorten Älmhult ligger ca 8 minuter/10 km ifrån fastigheten och där finns även järnvägsförbindelse direkt till Kastrup flygplats.
Växjö 50 km / Småland Airport

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Avtalsservitut Byggnadsförbud
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Nyttjanderätt Mangårdsbyggnader
Nyttjanderätt Norra Flygeln
Nyttjanderätt Södra Flygeln
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde Fornlämning (1 st)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Älmhult Möckelsnäs GA:1

Övrigt

Bredband: Fiber indraget

Bilder

Möckelsnäs Herrgård skyview 2 Terras 2020 Mockelsnas vinter terrass Fastighetskarta

Karta

Norra Esplanaden 10, 343 30 Älmhult 

Älmhult: 0476-12000

Osby: 0479-12030

info@sfbab.se

VI ÄLSKAR ÄLMHULT & OSBY