Boastad 64

Älmhult 3 650 000 kr

Boastad 64, Älmhult

På fantastiska Fårö, strax utanför Älmhult, finner vi detta paradis. Lugnt och naturskönt, omgivet av sjön Möckeln. Boningshuset är fint beläget med utsikt ut mot sjön, ett stort trädäck och en blomstrande trädgård. Ett härligt ställe att spendera sin lediga tid.

Intill boningshuset ligger ett gediget gästhus, en härlig takhöjd med öppet upp till nock och stora fönsterpartier ut mot sjön. Halva delen är inredd med sovloft. Ett rymligt badrum med god standard. Perfekt för gäster, uthyrning eller varför inte om du vill bedriva egen verksamhet hemomkring.

Boningshuset är trivsamt inrett. Här kombinerar man fint vissa av huset originaldetaljer i kombination med modern och ljus inredning. Materialvalen passar fint in i vartannat och är naturnära. Välplanerat och genomtänkt där man med stora fönsterpartier längs hela huset långsida får mycket ljus. Trädgård och sjöutsikt i allrum, kontor och sovrum. Köket är modernt och välutrustat, bra med både förvarings- och arbetsyta. Väldisponerat badrum. Planlösningen är fördelad på fyra rum och kök, varav 2-3 sovrum.

Trädgården och tomten är drömmen för den trädgårdsintresserade. Ett prunkande trädgård med mycket färger, det stora trädäcket samt växthus. En kort promenad från huset och du når både bad, båtplats och vackra promenadstråk kring Fårö och Boastad.

Ett boende som passar både som permanentboende och fritidshus.

Kontakta mäklare för mer information som besiktningsprotokoll.

Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 110 kvm. Areauppgifter enligt säljare

Gäststuga: 35 m2

Boningshus
Taxerad boarea: 68 m2
Taxerad biarea: 5 m2
Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vi beskriver interiören enligt nedan:
Boningshus

Entréhall
Vi möts av en en ljus och väldisponerad hall, praktisk med bra garderobsyta och avhängningsmöjligheter.

Kök
Höger om hallen, kök. Ett ljust och modernt kök med bra ytor Gott om både förvarings- och arbetsyta. Köket är utrustat med: spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd. Renoverat:år ??

Matsal/allrum
Från köket, en stor öppning ner till det härliga allrummet. De stora fönsterpartierna längs med huset långsida skapar ett fantastiskt ljus en härlig känsla av att ha naturen nära. Utsikt ut mot naturen och sjön. Varma färg och materialval, ett gediget furugolv. En centralt placerad kamin, värmekälla och trivselfaktor. Plats för ett stort matsalsmöblemang samt soffgrupp. Ett perfekt rum för sociala tillställningar.

Sällskapsrum/kontor/sovrum
Höger om matsalen och två steg upp, en fortsättning på allrummet, används idag som kontor och avkoppling. Passar även bra som sovrum. Även här en fin utsikt.

Kontor
Vänster om matsalen, ytterligare ett rum. Även här stora fönsterpartier och ljusa färg- och golvval, furu. Öppet upp till nock med synliga bjälkar. Används idag som kontor.

Sovrum
Vidare från kontoret och vänster om entrén, sovrum. Ett stort rum med eldstad. Ljust och trivsamt inrett. Utgång till trädgård och morgonsolen.

Walk in closet/gästrum
Från sovrummet finns en dörr in till ett mindre rum. Används idag som walk in closet, kan också användas som barn- eller gästrum.

Badrum
Från sovrummet och entrén når vi badrummet. Ett välplanerat badrum i klassisk färgsättning. Inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Dusch, handfat, WC och golvvärme. Renoverat 2010

Tvättstuga
Rakt fram från entrén och hallen, tvättstuga.Tvättmaskin och torktumlare.

Gäststuga
Höger om boningshuset, en stor gäststuga i bra standard. Perfekt för dig som behöver mer plats, eventuellt för uthyrning eller varför inte om du vill bedriva din verksamhet hemma. Gäststugan är inredd enligt nedan:

Entréhall
En praktisk hall med avhängningsyta.

Badrum
Rakt fram från hallen, ett badrum i bra storlek och ljus färgsättning. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Dusch, handfat och WC.

Sovrum med loft.
Vänster om hallen, ett fantastiskt rum med mycket rymd och ljus. Stora fönsterpartier med utsikt. Öppet upp till nock i ena delen. Används idag som sovrum. Andra halvan har ett praktiskt sovloft.

Byggnad

Typ av byggnad 1 plan
Boarea 110 kvm
Byggnadsår 1965
Vatten & avlopp Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster Isolerglas och kopplade 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Sadeltak, plåt
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Luft-luftvärmepump, elradiatorer och eldstad
Övriga byggnader Gäststuga
Renoveringar
Badrum-2010
Delar av fasad byttes - 2016.
Innertaket öppnades upp kontor - 2016. Vattenpumpen bytt- 2022

Energideklaration

EnergiklassC
Datum 2022-06-09
Primärenergital 88

Ekonomi

Pris 3 650 000 kr
Taxeringsvärde 1 194 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 491 000 kr
Värdeår 1965
Summa inteckningar 1 810 000 kr
Fastighetsskatt 8 955 kr
Driftkostnad 28 155 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4 700 kr
 • Försäkring: 4 770 kr
 • Renhållning: 3 013 kr
 • Hushållsström: 14 149 kr
 • Sotning: 893 kr


Taxeringsvärde:

 • : 703 000 kr
 • : 491 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1408 kvm
  Övrigt Prunkande välskött trädgård.
  Uteplats Stort trädäck

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:3 ändamål: Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:5 ändamål: Vägar

  Planbestämmelser Detaljplan Vattenskyddsområde
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:3 ändamål: Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Älmhult Boastad GA:5 ändamål: Vägar

  Övrigt

  Bredband Fiber finns indraget

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta