Stenhuggarevägen 27

Älmhult 4 500 000 kr

Stenhuggarevägen 27, Älmhult


Nu ges möjligheten att förvärva denna moderna och energieffektiva familjevilla.
Perfekt belägen i ett av Älmhults nyare bostadsområden. Närhet till serviceutbud och ett stenkast från Internationella skolan.

Lösvirkeshus som är nyproducerat från 2019 med en ljus och välplanerad planlösning. Stora, fina sällskapsytor med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Kök, matsal och allrum i öppen planlösning. Matlagning i köket kan kombineras med socialt umgänge med familj och vänner. Köket är drömmen för den matlagningsintresserade. Här finns ett välplanerat HTH kök med bra förvarings- och arbetsyta. Rostfria, välvalda vitvaror med exklusiva tillval. Huset bjuder även på fyra möjliga sovrum och två helkaklade badrum i klassisk färgsättning. Genomgående ljusa och moderna ytskikt, golvbeklädnad ekparkett.

Trädgården är stilren och lättskött. En fin kombination av stenbeläggningar och öppen gräsyta. Tomtens baksida är insynsskyddad och gränsar mot grönområde. Tomten vetter mot väster. Här njuter man av såväl eftermiddags- som kvällssol. Carport och förrådsutrymme.

Utöver husets tilltalande stil och planlösning finns även ett energieffektivt uppvärmningssystem via frånluftsvärmepump, kamin och solceller, vilket bidrar till husets låga driftomkostnader. Huset har en nuvarande årskonsumtionen/inköpt el på cirka 4 883 kwh/ år.

Kontakta mäklare för ytterligare information och besiktningsprotokoll.

Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 161 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

När vi kommer fram till fastigheten möts vi av ett stilrent och modernt boningshus. Entré från framsidan och groventré på gaveln.

Vi beskriver interiören enligt nedan:

Entréhall
Vi väljer entrén från framsidan. När vi kommer in i boningshuset möts vi av ett fint ljus och en hemtrevlig känsla. En väldisponerad hall med klinkerbelagt golv och goda avhängningsmöjligheter. Höger om hallen, trappan upp till övre plan.

Matsal och allrum
Vänster om hallen, öppen planlösning med stora fönsterpartier ut mot trädgård och uteplats. Här kombineras kök, matsal och allrum. Även om det är en öppen planlösning har man lyckats avgränsa till exempel köket på ett fint sätt. Praktisk arbetsyta ut mot matplatsen. Höger om köket viker planlösningen av i en vinkel, passar perfekt som allrum/tv-rum. Mellan kök och matplats står en modern "contura" eldstad, vilken ger både trivsel och värme. Plats för ett stort matsalsmöblemang.

Kök
Köket är modernt och stilrent från HTH. Vit köksinredning i kontrast mot den svarta bänkskivan. Svartglas, delvis integrerade vitvaror. Stor vikt har lagts vid valet av vitvaror med exklusiva tillval, perfekt för den matintresserade. Bra förvaring och gott om arbetsyta. Köket är utrustat med spishäll, fläkt med utsug, diskmaskin, integrerad ugn/micro, exklusiv ugn med ångfunktion samt kyl och frys i fullhöjd. Vitvarorna kommer ifrån, Cylinda och Bosch home professionell.

Sovrum
Tillbaka till hallen, rakt fram och sedan höger. Ett möjligt sovrum på entréplan. Ljust färgsatt och i bra storlek. Garderobsyta. Passar även bra som kontor.

Badrum
Från hallen rakt fram och höger igen, badrum. Ett väldisponerat och helkaklat badrum i klassisk, grå färgsättning. Badrummet är inrett med dusch, handfat och WC.

Tvättstuga kombinerad groventré
Direkt höger från hallen, en praktisk tvättstuga kombinerad groventré. Perfekt med mycket bänkyta och förvaring. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Även är har man uppgraderat valet av vitvaror, Bosch professionell. I tvättstugan sitter frånluftsvärmepumpen.

Övre plan

Sällskapsrum
Uppe på andra våningen möts vi av ett rymligt andra sällskapsrum. Även här ett härligt ljus från takfönster. Ljusa och trivsamma ytskikt.

Sovrum
Går vi igenom sällskapsrummet och håller till höger, sovrum. Ett ljust rum i bra storlek.

Sovrum
Håller vi till vänster när vi passerat sällskapsrummet, ytterligare ett sovrum i likvärdig storlek. Även detta ljust och trevligt inrett.

Badrum
Rakt fram från trappan och höger, badrum. Helkaklat badrum, även här stilren grå färgsättning. Utrustat med dusch, handfat och WC.

Sovrum
Direkt höger om trappan, sovrum med anknytande walk in closet. Bra storlek och planlösning, ljust och trivsamt inrett.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Boarea: 161 kvm
Byggnadsår: 2019
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump, eldstad och solceller.
Övrigt om byggnaden: -Byggföretag-JLB Bygg AB
Övriga byggnader: Carport
Renoveringar:
-Stenbeläggningar, trädgård-2022

Energideklaration

EnergiklassA
Utförd: Utförd
Datum: 2022-06-22
Primärenergital: 34

Ekonomi

Pris: 4 500 000 kr
Taxeringsvärde: 2 790 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2 361 000 kr
Värdeår: 2019
Summa inteckningar: 2 000 000 kr
Driftkostnad: 19 067 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 7 136 kr
 • Försäkring: 4 137 kr
 • Renhållning: 2 900 kr
 • Hushållsström: 4 644 kr
 • Sotning: 250 kr

Elkostnaden är säljarens nettokostnad efter såld el. Se säljarens tabell/excelfil under dokument. Tack vare säljarens energieffektiviseringar så är driftkostnaderna exceptionellt låga.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 429 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 361 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 810 kvm
  Övrigt: Välorganiserad trädgård, fint planerad med öppen gräsyta i kombination med stenbeläggningar.
  Uteplats: Stenbelagd uteplats, framsida Trädäck, husets baksida
  Parkering: Carport

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Detaljplan

  Övrigt

  Bredband: Fiber finns indraget

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Norra Esplanaden 10, 343 30 Älmhult 

  Älmhult: 0476-12000

  Osby: 0479-12030

  info@sfbab.se

  VI ÄLSKAR ÄLMHULT & OSBY